Skrivtolkning

En skrivtolkning kan ske var som helst. Det innebär att du kan få textning på till exempel läkarbesök, föreläsningar, bröllop eller bostadsrättsföreningsmöten. Överallt där det finns ett behov att höra kan det också finnas behov av en skrivtolk.

Tolkningen kan beställas för en eller flera personer. Beroende på hur många som ska ta del av tolkningen erbjuder vi olika lösningar. Vi tillhandahåller alltid den utrustning som behövs.

Om du beställer skrivtolkning som privatperson eller förening är det vanligtvis kostnadsfritt. Tjänsten bekostas av tolkcentralen i ditt landsting men utförs av dess leverantörer.

Inför din bokade tolkning

Efter att vi mottagit din beställning tillsätter vi en tolk till uppdraget.
Tolken börjar med att läsa in sig på det som ska behandlas. Tänk på att det därför kan vara bra att lämna kontaktuppgifter vid beställning ifall tolken skulle behöva ytterligare information.

Hur går tolkningen till?

När du har fått en bokningsbekräftelse kan du tryggt luta dig tillbaka med vetskapen om att din tolk är på anvisad plats i god tid inför uppdraget. Beroende på uppdragets längd och omfattning varierar antalet tolkar mellan en och två stycken. Du känner igen våra medarbetare på den svarta namnskylten.
Från att uppdraget startar till att det slutar skriver tolken allt som sägs i rummet. Texten får du på en skärm, antingen på en dator, på din mobiltelefon eller på en läsplatta som du får låna. Om ni är en grupp så visas texten på en projektorduk där de som vill kan läsa texten.

Alla våra tolkar är utbildade och har tystnadsplikt.

Hur beställer jag som privatperson eller vi som förening?

För att ta reda på mer om hur du beställer kostnadsfri skrivtolkning, klicka här.

Hur beställer vi som företag?

Vi skräddarsyr en lösning efter era behov. För att få ett kostnadsfritt prisförslag, klicka här.