Transkribering - Transkription

Vi kan transkribera alla typer av ljudupptagningar och format, och levererar den transkriberade texten i precis vilket format ni önskar!

Intresserad av att transkribera ljud till text?

Vi transkriberar dagligen tal ifrån i princip alla video- och ljudformat. Den slutgiltiga transkriptionen kan levereras i precis vilket format ni önskar.

Under de senaste åren har vi levererat transkriptioner av såväl intervjuer och möten som rätegångar och förhör.

Med hjälp av vårt globala nätverk av både transkriberare och översättare kan vi även kombinera transkribering och översättning – det innebär att en intervju på engelska exempelvis kan transkriberas till franska. För oss är inget uppdrag för komplicerat!

Vad är Transkribering?

Transkribering eller transkription är då vi överför tal till text. Talet kan komma ifrån exempelvis intervjuer eller videoupptagningar.

Vi transkriberar alltid på ett sätt som gör att inget relevant utelämnas, men väger samtidigt in textens flöde och längd för bästa läsarupplevelse! Oftast tar vi exempelvis bort irrelevanta ord som ”ju” eller ”liksom”, som oftast inte adderar något värde till konversationen. Detta är dock givetvis helt upp till dig som kund!

Fem tips för en bra transkribering

Vi är experter på transkribering, men genom att följa våra fem tips nedan kan du höja kvalitén!

Försök att minimera bakgrundsljudet.

Försök att inte prata två samtidigt.

Placera mikrofonen i mitten av alla talare.

Spela gärna in med en diktafon!

Vanliga Frågor

Nedan följer några av de frågor vi får oftast vad gäller vår transkriberingstjänst.

Hur snabbt levererar ni transkriptionen?

Vi levererar generellt alla våra transkriberingar inom 5 dagar, oavsett hur långa eller korta ljud- och videofilerna är.

Om ni önskar expressleverans, vänligen ange detta när ni beställer!

Erbjuder ni extra snabb leverans som tilläggstjänst?

Ja! Vid önskar expressleverans tillkommer följande kostnad per inspelad ljudtimme:

  • Inom 24 timmar:  490 kr.
  • Inom 48 timmar:  390 kr.
  • Inom 72 timmar:  290 kr.

Erbjuder ni tidkodning av transkriberingen?

Vi erbjuder tidkodning av alla våra transkriberingar mot en extra kostnad av 490 kr per inspelad ljudtimme.

Tidkodningen görs enligt exemplet nedan

32:21:04 – Vi på Svensk Skrivtolkning erbjuder alltid tidkodning av alla våra transkriberingar.

32:49:23 – Tidkodning är väldigt vanligt förekommande i situationer då transkriberingen skall användas för att matchas mot rörlig bild.

Erbjuder ni möjlighet att låna diktafon?

Självklart! För alla våra kunder (oavsett om du väljer att beställa skrivtolkning, undertextning eller någon annan av våra tjänster) lånar vi gärna ut en diktafon helt kostnadsfritt!

Vilka språk transkriberar ni?

Vi erbjuder transkribering på 38 olika språk (med andra ord de flesta!). Notera att kostnad tillkommer beroende på vilket språk det är.

För engelska till engelska (alltså engelskt tal till engelsk text) tillkommer en kostnad på 380 kronor per inspelad ljudtimme. För engelskt tal till svensk text (eller vice versa) tillkommer istället en kostnad på 540 per inspelad ljudtimme.

Får jag rabatt på timpriset om jag vill transkribera stora volymer tal?

Vi erbjuder alla våra kunder mängdrabatt – meddela gärna hur många inspelningstimmar ljud ni skulle vilja transkribera, så kommer vår kundsupport att automatiskt erbjuda en mängdrabatt om antalet timmar är stort nog!

Hur skickar jag er ljud- eller videofilerna för transkribering?

Vi tar emot era ljud och videofiler på alla möjliga sätt! Några exempel är Dropbox, Google Drive, Epost ellerUSB-minne. Faktum är att vi till och med transkriberat långa intervjuer som endast funnits lagrade på gamla kassettband!

Transkribering av Kassetband

Finns det övriga villkor jag som kund bör känna till?

Vår prissättning sätts helt baserad på hur mycket arbete som krävs för att transkribera. Då vi alltid har som mål att vara transparenta, tar vi lika mycket per ljudtimme oavsett ljudkvalité.

Däremot finns ett ett par kostnadsstillägg som är bra att känna till. Vi informerar er självklart i förväg om dessa om ni väljer att lägga en beställning hos oss, så att inget kommer som en överraskning!

  • 80 kr tillägg per ljudtimme för varje extra talare om det är fler än två talare.
  • 200 kr om ni önskar att vi även urskiljer alla talare – alltså att vi skriver ut exakt vilken person det är som pratar.
  • Moms tillkommer med 25% på varje beställning.

Prissättning

Vi har branschens lägsta priser!

1 600:-

Per inspelad timme

Vår prismodell bygger på högsta transparens – som kund betalar du endast 1600 kr per inspelningstimme. Det innebär att du betalar samma pris oavsett hur lång tid det tar för oss att transkribera ljudfilen.

Notera att priset ovan gäller för transkribering på svenska. Vi kan transkribera text på 38 olika språk, så hör gärna av er om ni har speciella önskemål!

Skicka en kostnadsfri förfrågan! Vi svarar alltid med offert inom 24 timmar.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.