Intresserad av att transkribera ljud till text?

Vi transkriberar dagligen tal ifrån i princip alla video- och ljudformat. Den slutgiltiga transkriptionen kan levereras i precis vilket format ni önskar.
Under de senaste åren har vi levererat transkriptioner av såväl intervjuer och möten som rätegångar och förhör.
Med hjälp av vårt globala nätverk av både transkriberare och översättare kan vi även kombinera transkribering och översättning – det innebär att en intervju på engelska exempelvis kan transkriberas till franska. För oss är inget uppdrag för komplicerat!

Transkribering eller transkription är då vi överför tal till text. Talet kan komma ifrån exempelvis intervjuer eller videoupptagningar.
Vi transkriberar alltid på ett sätt som gör att inget relevant utelämnas, men väger samtidigt in textens flöde och längd för bästa läsarupplevelse! Oftast tar vi exempelvis bort irrelevanta ord som ”ju” eller ”liksom”, som oftast inte adderar något värde till konversationen. Detta är dock givetvis helt upp till dig som kund!

Fem tips för en bra transkribering

Vi är experter på transkribering, men genom att följa våra fem tips nedan kan du höja kvalitén!

  • Försök att minimera bakgrundsljudet.
  • Försök att inte prata två samtidigt.
  • Placera mikrofonen i mitten av alla talare.
  • Spela gärna in med en diktafon!

Vanliga Frågor

Nedan följer några av de frågor vi får oftast vad gäller vår transkriberingstjänst. Vi levererar generellt alla våra transkriberingar inom 5 dagar, oavsett hur långa eller korta ljud- och videofilerna är. Om ni önskar expressleverans, vänligen ange detta när ni beställer!

”Erbjuder ni extra snabb leverans som tilläggstjänst?”
Ja! Vid önskar expressleverans tillkommer följande kostnad per inspelad ljudtimme.

Vi erbjuder tidkodning av alla våra transkriberingar mot en extra kostnad av 490 kr per inspelad ljudtimme.
Tidkodningen görs enligt exemplet nedan

32:21:04 – Vi på Svensk Skrivtolkning erbjuder alltid tidkodning av alla våra transkriberingar.

32:49:23 – Tidkodning är väldigt vanligt förekommande i situationer då transkriberingen skall användas för att matchas mot rörlig bild.

”Erbjuder ni möjlighet att låna diktafon?”
Självklart! För alla våra kunder (oavsett om du väljer att beställa skrivtolkning, undertextning eller någon annan av våra tjänster) lånar vi gärna ut en diktafon helt kostnadsfritt!

”Hur skickar jag er ljud- eller videofilerna för transkribering?”
Vi tar emot era ljud och videofiler på alla möjliga sätt! Några exempel är Dropbox, Google Drive, Epost ellerUSB-minne. Faktum är att vi till och med transkriberat långa intervjuer som endast funnits lagrade på gamla kassettband!

”Finns det övriga villkor jag som kund bör känna till?”
Vår prissättning sätts helt baserad på hur mycket arbete som krävs för att transkribera. Då vi alltid har som mål att vara transparenta, tar vi lika mycket per ljudtimme oavsett ljudkvalité. Däremot finns ett ett par kostnadsstillägg som är bra att känna till. Vi informerar er självklart i förväg om dessa om ni väljer att lägga en beställning hos oss, så att inget kommer som en överraskning!

Offert

Skicka en kostnadsfri förfrågan! Vi svarar alltid med offert inom 24 timmar.